Excursion to the Bergen-Belsen memorial / Exkursion zur Gedenkstätte Bergen-Belsen
23. Mai 2020
Exkursion

This excursion takes us to the former concentration camp, Bergen-Belsen. Between 1939 and 1945, 70,000 people were murdered there and countless more were tortured. Nowadays, graves, memorials and a documentation centre commemorate the suffering of the victims. Amongst these victims were Anne Frank and her sister Margot, who died at the concentration camp in 1945. On a guided tour, we will learn more about Anne Frank’s life after her hideout in Amsterdam was discovered.

The meeting point for this excursion is International Office at 8:45 am. The participation fee is 5 € and should be paid during the office hours at the ServiceCenter (Mondays 1-2 pm, Thursdays 2-4 pm). The registration deadline is 18th of May.

Unsere Exkursion führt uns auf das Gelände des ehemaligen Kriegsgefangenen- und Konzentrationslagers Bergen-Belsen. Zwischen 1939 und 1945 wurden hier ca. 70.000 Menschen ermordet, unzählige weitere wurden gequält. Ein Dokumentationszentrum informiert über die Geschichte der Opfer und des Lagers. Unter den zahlreichen Opfern befanden sich auch Anne Frank und ihre Schwester Margot, die 1945 im KZ ums Leben kamen. Während dieser Exkursion werden Sie mehr über das Leben von Anne Frank erfahren, nachdem Sie in ihrem Versteck in Amsterdam gefunden wurde.

Der Treffpunkt ist International Office um 8:45. Die Gebühr für diese Veranstaltung beträgt 5 € und muss während der Sprechzeiten im ServiceCenter bezahlt werden (Montags 13-14 Uhr, Donnerstags 14-16 Uhr). Der Anmeldungsschluss ist am 18 Mai.

International Office/Hochschulbüro für Internationales

23. Mai 2020